VELKOMMEN TIL MJØLFJELL

... og starten på ditt neste eventyr

Her kan du benytte deg av fantastisk turterreng hele året. Det er kort vei til gode fiskevann og jaktterreng. Du kan padle i Slondalsvannet, fiske i Fagerdalsvannet, sykle på Rallarvegen, bade i den krystallgrønne Raundalselven eller legge ut på flotte fotturer til Ulvik, Flåm eller Stalheim. BT Hytten og Kaldavasshytten er andre eksempler på fine dagsturer.
Høstmånedene tilbyr praktfulle farger med meget gode sankemuligheter for bær, sopp, planter og urter. Her finner du godbiter som blåbær, kantarell, multer, rosenrot og prikkperikum rett utenfor døren. Frister det å ta med haglen og jakte rype, hare eller hjort, så ligger jaktterrenget i umiddelbar nærhet. Liker du derimot å bivåne dyrelivet, viser snøuglen seg gjerne, falk og havørn hekker på Kleivafjellet som nærmeste nabo, og harene hopper og reven løper forbi sommer som vinter.
På vinteren finner du noe av Sør-Norges mest spennende skiterreng akkurat her i Raundalen. Raundalsryggen er kanskje mest populær og har imponerende topper som Olsskavlen (1.576 moh) og Horndalsnuten (1.467 moh), og innerst i Raundalen finner du naturperler som Baksafjellet (1.636 moh) og Øykjafonn (1.604 moh). Topper med snø tidlig på sesongen, ypperlig for entusiastene. Helt unikt for Raundalen er at man kan reise mot disse toppene fra Mjølfjell Grend med toget fra egen stopp på banen. Ønsker du flatere og snillere landskap, ligger dalførene åpne for skiturer med innlagt muligheter for båling og matauke.
Legg dagsturen til de historiske setrene i Slondalen, eller stopp innom Uppsete for en vaffel og en toddy. Mjølfjell Skilag preparer flotte løyper på vintersesongen, og utenfor løypene er fjellskimulighetene rett og slett uendelige.
På våren blir åpner sykkelmulighetene, på vei som utenfor veien. Rallarvegen begynner ved Mjølfjell Grend, og ikke bare betyr det gode sykkelforhold men også lite trafikk ettersom veien stopper her og 42 sykkelvegen begynner. Barn og voksne kan leke helt uforstyrret. Forlat byens larm, tjas og mas med toget. Med kun 1 time og 50 minutter med tog direkte fra Bergen til Mjølfjell Grend, har du det som er regnet som en av Europas vakreste togturer som reisevei til hytta. Det er også godt med parkering og muligheter for elbillading. Finn roen og fokus omkranset av vakkert landskap! Det er fullgod mobildekning og eget bredbånd tilgjengelig, så her kan du også tilbringe aktive hjemmekontordager.

Toppturer

KAFFEBrennri

Alle årstider

Svømmebaseng

Lokal mat

Urørt natur

Overnatting på mjølfjell?

Dette historiske stedet ligger rett ved siden av Raundalselva, og åpner døren til den storslåtte Hardangervidda. Mjølfjell Mountain Lodge ligger også side om side med Bergensbanen, ansett som en av de 10 vakreste togturene i Europa, og kun 10 minutter med tog fra den verdensberømte Myrdal stasjon, hvor du kan nyte fantastiske Flåmsbanen.

Bilder fra Mjølfjell